logo

Школски документи

dokumenti

Огласна табла

О нама

o nama

Школски часопис

skolski_casopis

Наши сарадници

Контактирајте нас

Спортска секција

У рад спортске секције током школске 2014/2015 године било је активно укључено 20 ученика.

Спортска секција и ученици ШОСО 1.новембар учествовали су на свим државним првенствима које је организовала Специјална Олимпијада Србије.

Од међународних такмичења у 2014/2015.години треба дефинитивно издвојити Европске летње игре Специјалне Олимпијаде које су од 8.до 21.августа 2014.године одржане у белгијском граду Антверпену. На овој великој и најзначајнијој спортској манифестацији, ученица наше школе Зорица Спасић је у дресу репрезентације Србије освојила прво место и златну медаљу у бацању кугле, док је у трци на 200 метара освојила четврто место. У Белгији су на овом такмичењу били као тренери репрезентативних селекција Србије и Милорад Ђондрић (директор школе) и Србо Ристановић, професор физичког васпитања.

Ученици наше школе активно су учествовали и у свим акцијама и спортским манифестацијама које су организовали ФК“Слобода“ Чачак, ФК“Младост Радост“ Чачак, ФК „Полет“ Љубић, Фудбалски савез Србије – акција базичног фудбала у школама, затим кросеви Политике и РТС-а, акција Пет минута вежбања и многе друге.

На домаћим такмичењима у овом периоду, ученици наше школе освојили су укупно 13 медаља, и то 7 златних, 4 сребрне и 2  бронзане.

За сва такмичења одржано је преко 70 тренинга и то у школској сали, атлетској стази СЦ Младост, школском дворишту (полигону), на затвореном базену Велнес центра у Овчар Бањи, у фискултурним салама ОШ „Танаско Рајић“, као и Прехрамбено угоститељској школи у Чачку.

Сви ученици редовно су присуствовали на тренинзима, као и њихови тренери  и наставници Вера Курћубић, Весна Николић, Милорад Ђондрић и Србо Ристановић.

sportska