logo

Школски документи

dokumenti

Огласна табла

О нама

o nama

Школски часопис

skolski_casopis

Наши сарадници

Контактирајте нас

Новинарска секција

На радионицама које су нам држали новинари Џокер накси радија научили смо колико је важно да будемо у контакту са медијима и да их обавештавамо о свему ономе што радимо, о успесима које постижемо, али и о проблемима које имамо.
Новинарске радионице су биле занимљиве и на њима смо научили како да се најбоље представимо на радију и телевизији.
Ослободили смо се треме и научили како да одговарамо на питања новинара али исто тако и да постављамо питања.
Секција ће се за почетак представљати на нашој фејсбук страници.
Надамо се да ћете нам пружити подршку и лајковати нашу страницу, пратити новости из школског живота и слати нам своје утиске и прилоге.
Циљ ове секције биће развијање усменог и писменог изражавања њених чланова, праћење актуелних догађаја у школи, прикупљање материјала за школски часопис, упознавање са једноставним облицима новинарског изражавања (вест, извештај, интервју) учешће у штампању на часовима практичне наставе, прекуцавање текстова.
Правићемо интервјуе са члановима школских екипа који су учествовали на такмичењима и извештавати о прослављању значајних датума као што су: Дан Школе, Прослава Светог Саве, Дан особа са аутизмом и друге.
Познанство и контакти са новинарима биће нам потребни када желимо да упознамо јавност са нашим успесима, као и када хоћемо да организујемо неку манифестацију или догађај у школи.
Већ имамо у плану да ученике упознамо и са: анализом различитих новинарских текстова, улогом наслова и истицањем важности информација.
Учићемо и како се обрађују фотографије и пратити значајне догађаје у наредном полугодишту.
Руководиоци секције су: Љиљана Марић, Сандра Словић, Србо Ристановић.
Чланови секције су: Урош Ћериман, Радица Рајчевић,Никола Мартаћ, Никола Пантелић, Сања Јовичић, Владе Курћубић, Милан Обрадовић и Тијана Милосављевић.