logo

Школски документи

dokumenti

Огласна табла

О нама

o nama

Школски часопис

skolski_casopis

Наши сарадници

Контактирајте нас

еУправа

euprava

Еко полигон

 08.09. 2015. Уз подршку компаније  NIS свечано је отворен  Еко полигон уз присуство донатора и представника    локалне самоуправе и медија.

NIS је подржао овај пројекат у оквиру конкурса “Заједници заједно” у циљу промоције спорта и физичких активности, инклузије деце са сметњама у развоју и обезбеђивању простора за бављење спортом. Вредност пројекта „Будућност на делу” je 1.240.000 динара.

 

ЕКО ПОЛИГОН је мултифункционални терен на отвореном који пружа могућност деци са сметњама у развоју да на другачији начин искажу своје потенцијале, унапреде способности, интегришу и социјализују.

ЕКО ПОЛИГОН је нови амбијент за:

  • задовољавање основних дечјих потреба за кретањем и игром;
  • развијање координације, гипкости, равнотеже и експлозивне снаге;
  • формирање и овладавање елементарним облицима кретања - "моторичко описмењавање";
  • упознавање са кретним могућностима и ограничењима сопственог тела;
  • стварање услова за социјално прилагођавње ученика на колективан живот и рад;
  • стицање и развијање свести о потреби, чувања здравља и заштити природе.

Кроз овај пројекат желимо да приближимо особе  са сметњама у развоју њиховим друговима из редовних школа на тај начин што ћемо изградњом инклузивног ЕКО ПОЛИГОНА и летње  учионице моћи да организујемо предавања, и дружења са децом из градских школа која ту могућност немају, с обзиром на урбани простор у коме се налазе. Желимо да постанемо градска, школска оаза у којој би сва деца могла да се забаве и понешто науче  кроз сензорно и моторно учење које је карактеристично за децу са сметњама у развоју.

Еко полигон осигурава целогодишњи тренинг и припреме за спортска такмичења у различитим спортовима за децу старију од осам година и одрасле са сметњама у развоју, дајући им непрекидну могућност за развој физичке кондиције, демонстрирање храбрости, вештина и пријатељства са својим породицама, другим спортистима и вршњацима из редовне популације кроз инклузивни спорт.