logo

Школски документи

dokumenti

Огласна табла

О нама

o nama

Школски часопис

skolski_casopis

Наши сарадници

Контактирајте нас

Дан особа са аутизмом

У петак, 1. aприла 2016. године, у дворишту наше школе одржан је Маскенбал. Повод је био обележавање Дана особа са аутизмом, који је 2. априла.

За Маскембал, као вид обележавања овог, за наше ученике, родитеље, и нас-стручњаке који смо дубоко у аутизму смо се одлучили симболично-да сви ми искусимо како је стати пред социјално поље-публику која нам намеће трему,а можда и помало страха, за коју не знамо да ли ће нас разумети, и да премостимо баријеру-да дозволимо себи да нам други аплаудирају и да се и насмеју на наш рачун. Особе са аутизмом у сваком покушају комуникације осете сличну трему и страх. Желели смо да заједници пошаљемо шаролику слику, из овог нашег прелепог, процветалог дворишта, па да нам се наредних година, на овај дан, придружи што више другара, да се дружимо, и боље разумемо.

Ове године су нам у госте дошли другари четвртаци из ОШ Филип Филиповић, са својом учитељицом Дивном Тодоровић, маскирани-наравно, расположени и разиграни.

Такмичили су се сви, предшколци, млађи разреди, старији разреди, средњошколци, гости и наставници. Било је ту готових маски, али и оних маштовито рађених у учионицама и школској радионици.

Задовољни су били и победници, и сви остали, па се дружење пренело на журку на ливади, и трим-стази.

А догодине, послаћемо Вам позив да дођете.

Имате времена да осмислите своје маске.